THE ROLLING CLONES –
spiller slik Rolling Stones skulle ha spilt!

Av Kjell Olav Leirvåg

Les også: Bedre enn mestrene

 
Rolling Clones ble stiftet i februar 1982 på vinmonopolet i Walkendorfssgate i Bergen av Bård Ose og Mads Eriksen. De fikk med seg Erik "Bøggen" Bergesen på trommer og to andre venner, og debuterte på scenen i juni samme år. Holdt seg overraskende rolig det første tiåret, men fikk ny giv i april 1995 da Pytten ble bassist. Med ham på laget begynte Rolling Clones å opptre én gang i året. Etter at Beinet (gitar) kom med fra desember 1999, økte antall årlige spillejobber til det uforsvarlige - altså mer enn to. Dette er med andre ord en eksklusiv gjeng, som ikke spiller sånn uten videre. The Rolling Clones skal ha en VELDIG GOD GRUNN til å opptre - og det har de i Kopervik! Det er for øvrig bare andre gang på 24 år at de spiller utenfor Hordaland …

Publikum som opplever The Rolling Clones på nært hold enes om én ting: Dette bandet er bedre enn originalen. Selv liker de å være ukjente og overraske publikum.
På repertoaret står utelukkende de beste låtene til moderbandet - med andre ord bare låter laget i løpet av tiåret 1964-1974. (Med ett unntak: Start Me Up fra 1981.) Blant låtene kan nevnes:

Around And Around, Time Is On My Side, The Last Time, Satisfaction, Under My Thumb, Paint It Black, Let's Spend The Night Together, Ruby Tuesday, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Sympathy For The Devil, Honky Tonk Women,
You Can't Always Get What You Want, Brown Sugar, Wild Horses, Tumbling Dice
Angie, It's Only Rock'n Roll

BÅRD OSE er 46 år og vokalist i Rolling Clones.
Dessuten spiller han munnspill og perkusjon. Han er tidligere plateselger hos Ole Bjerke og har vært journalist i i BA 12 år. De siste 8 årene har han jobbet i NRK.
- Å jobbe i radio er veldig fascinerende. Sammen med Finn Tokvam lager vi det ukentlige "P.i.l.s." som går på P1 hver lørdag kl 13.30.
-Vi bruker hele fredagen i studio for å lage dette programmet. Dessuten bruker jeg mye av fritiden til å jobbe med temaer og finne musikken. –Temaene er ofte kreative og krever mye samkjøring i studio før programmet sitter. Vi jobber uten manuskript for å få rette snerten i replikkene og få historiene til å sitte skikkelig. Vi har god kontakt med publikum og ønsker gjerne innspill om temaer og artister.
-Hvem er dine musikalske favoritter?
- 60-tallet er mitt favoritt tiår og favorittartister er Beatles, Stones og Led Zeppelin.
-Hvordan startet din musikkinteresse?
-Jeg var fem år i 1965 da jeg ble invitert inn til nabogutten Ove. Han hadde trukket en tann og fått en ”trøstepremie” fra moren: ”The Last Time” på singel. Jeg spilte den mange ganger mens han lå på sofaen med store smerter i tanngarden!
-Du er også forfatter?
-Jeg har vært forfatter av fem bøker, deriblant ”30 år med Rolling Stones”, ”Beatles hele livet” og ”Norsk pop- og rockleksikon”. Beatlesboken har for øvrig vært utsolgt i 3 år!
-Du er platesamler. Kjøper du fortsatt vinylplater?
-Å ja! Er på platemesse en gang i året i London. Det gir meg frysninger å holde en usprettet vinylplate fra 60-tallet i hånden, sier en entusiastisk Bård Ose.
Vi gleder oss veldig til å lage et kjempeshow i teltet i Kopervik

Rollling Clones består ellers av:
MADS ERIKSEN - 43, gitar, vokal. Verdenskjent gitarist som har mottatt utmerkelser fra inn- og utland for sitt virtuose gitarspill. Har laget åtte cd'er, den siste - Rediscovery - sammen med Chris Thompson fra Manfred Mann's Earth Band.

BEINET - 52, gitar, vokal. Ledet en rekke grupper gjennom 70- og 80-tallet, blant annet Ken-Dang hvor Kjersti Bergesen var vokalist. Laget plater med Ken-Dang og Punch Line før han gjorde musikken til hobby.

PYTTEN - 56, bass, vokal. Legendarisk bassist og produsent. Har spilt med flere band enn det er plass til å føre opp i telefonkatalogen. Blant de mest kjente er Monroes, Blind Date og El-Regn. Produsent for nesten alle europeiske black metal band.

BØGGEN - 46, trommer. Minst kjent men mest slagferdig. Bøggen er Bergens beste trommis, derom hersker ingen tvil. Spiller til daglig i Sharks & Whales, hvor også Mads Eriksen er medlem. Svigersønn til et av medlemmene i Salhuskvintetten.

Med stor usikkerhet omkring Rolling Stones sin konsert i Bergen, kan dette være det nærmeste man kommer legendene denne våren!