The Norwegian Beatles - Man kødder ikke med The Beatles

 

Noen synes The Beatles er tidenes beste popgruppe. Andre gjør noe med saken. Medlemmene i The Norwegian Beatles er alle sammen fra Alta i Finnmark, og er alle enige om at The Beatles er det største popbandet noensinne.
Sammen gjør de derfor det de kan for å ligne mest mulig på sine store forbilder. De er ikke så like i utseendet, men de spiller de samme sangene, bruker de samme instrumentene og har det samme sceneshowet.

Gruppen ble dannet i 2002 under navnet The Beatless. De deltok i NRK-programmet "Kjempesjansen" i 2003 og ble Landskjente gjennom dette TV-programmet.

Med Beatles utstyr, svarte, smale dresser, hvite skjorter, smale slips og parykker husker sikkert mange her i distriktet denne opptreden.

I dag har de langt over 100 Beatles- låter på repertoaret, og har fått et betydelig ry i inn- og utland som et enormt bra tributeband.
De prøver å spille sangene helt etter originalen, og låte så likt som mulig.

The Norwegian Beatles består av:

Bjørn Conrad Berg, gitar og sang. 44 år.
Beste Beatles-låt: Something.
Beatles-favoritt: John Lennon

Vegar Fagerhaug Johansen, Keyboard. 46 år.
Beste Beatles-låt: Hele Abbey Road Albumet. Beatles-favoritt: Paul McCartney

Kjetil Linnes, Bass og sang, 44 år.
Beste Beatles-låt: Across The Universe. Beatles-favoritt: Paul McCartney

Håvard Pedersen, gitar og sang, 40 år.
Beste Beatles-låt: While My Guitar Gently Weeps".
Beatles-favoritt: George Harrison

Kai Skimelid, trommer, 44 år.
Beste Beatles-låt "Paperback Writer, Beatles-favoritt: Ringo Starr

Som 14-åringer startet Bjørn Conrad, Kjetil, Håvard og noen klassekamerater bandet Teenage, som spilte coverlåter – også av Beatles. Kai Henning Skimelid ble med på trommer.

Nå ca 30 år senere elsker de fortsatt den musikken. De har vokst med et medlem til, slik at de er fem. Nå kaller bandet fra Alta seg for The Norwegian Beatles. Det femte medlemmet, Vegar Fagerhaug Johansen på tangenter, har en sentral rolle under konserter. Når de spiller låter som The Beatles ga som en flott gave til verden mellom 1967 og 1970, er hans keyboard et viktig instrument. Dermed får vi servert hits som «Penny Lane» og «Let it Be», sammen med mindre kjente spor som for eksempel «Golden slumbers», «Carry that weight» og «The end» fra The Beatles- albumet «Abbey road».

Å være i stand til å framføre disse sangene ser de på som en nådegave.

Det er tusen band rundt om på kloden som har spesialisert seg på å kopiere The Beatles. Det er drøssevis med Beatles-festivaler verden rundt, men selve moderarrangementet finner sted i slutten av august hvert år i Liverpool – nemlig Liverpool Beatleweek.

Det har vært årets desiderte høydepunkt for gruppen. Fruene har fått være med, så det blir en ferieopplevelse. Vi har vært så heldige å bli invitert til å spille hvert år siden debuten i 2003.

De fleste låtene gjør de så tett opp til originalene som mulig, mens de på "While My Guitar Gently Weeps" drar de det ut til en lengre og saftigere versjon på en svært vellykket måte. Dersom publikum setter pris på det, kan soloen lett bli på 10 min pluss…
Skal du noen gang høre et norsk band som gjør låter av The Beatles, er dette antakelig det beste norske alternativet. Man kødder ikke med The Beatles!

The Norwegian Beatles har reist over hele verden. I fjor hadde de to turneer i USA, en englandstur samt en turne i Frankrike. I år kommer de til BackBeat direkte fra Abbey Road On The River, Louisville, Kentucky, USA

De har tatt steget fra å være et blant mange tributeband til å bli de reneste spesialister på Liverpools store sønner. Det innebærer at de gjør noe mer enn å kopiere raden med 20-30 mest kjente singler. De går mer i dybden og henter fram nye skatter hvert eneste år. Selvfølgelig har de ryddet plass til mange av de mest kjente låtene fra Beatles-karrieren, men putter også inn noen av de flotteste øyeblikkene fra karrierens tre siste år og fra solokarrierene.
Rent ut magisk er det da guttene legger i vei med den vanskelige «A Day In The Life» og "Strawberry Fields Forever".

Publikum kan glede seg til Håvards gitarsolo på "While My Guitar Gently Weeps"

Her er noen bilder tatt av Kjell Olav Leirvåg under Beatlesfestivaler 2004-2008
(Klikk for å endre størrelse):

 

 

Norwegian Beatles på You Tube 1

Norwegian Beatles - While My Guitar Gently Weeps