The Blue Pearls - en hyllest til Peter Green's Fleetwood Mac  

 

Mange folk angrer på at de ikke var tilstede på legendariske konserter med kjente artister. Få i vårt distrikt har vært tilstede på konserter da Fleetwood Mac spilte med Peter Green. I perioden 1968-70 var Fleetwood Mac et av verdens beste konsertband. De gjorde legendariske konserter, ga ut 5 album og hadde slagere som Black Magic Woman, Albatross, Man of the World, Green Manalishi og Need Your Love so Bad.
Mange holder i dag Peter Green som en av de største hvite bluesartister.

Bela Stephens er gitarist og maskinen i The Blue Pearls. Han er i tillegg komponist og leder av bandet. Jeg ble kjent med ham via Internett og har hatt kontakt med ham i 7 år. Våre felles musikalske interesser har ført oss sammen og hans engasjerte inderlighet har vært påfallende.

-   Jeg liker veldig godt å spille i The Blue Pearls. Å la en gitarsolo ta en låt inn i himmelen er magisk! Min gamle Les Paul gitar hjelper meg til å få stadige utladninger og adrenalinkick.

Hans sanger med tekster basert på egne erfaringer,  er laget med musikalitet og innsikt. Samtidig lar han de andre også få muligheter til å stå fram musikalsk.

-   Vi håper å få nye og spesielt unge lyttere til å få øynene opp for vår musikk, sier Bela med ærlighet og engasjement. – Vi liker ikke spille ”safe” musikk eller ”Mickey Mouse versjoner” av blues.

Bela har truffet Peter Green ved mange anledninger og hatt mange ”faglige” samtaler med ham. Han er blitt en personlig venn av Peter,  og har spilt sammen med ham på flere konserter.

-      Jeg traff ham første gang i Örebro i mai 1968. Konserten var enormt bra og jeg hadde aldri hørt noe lignende før. Jeg gikk bak scenen og han viste meg noen gitartriks og snakket om sine forbilder BB King, Elvis og Little Richard. Han gjorde et uslettelig inntrykk på meg. Andre gang Fleetwood Mac spilte i Örebro var i november samme år.

-      Etter konserten var det jamsession på en lokal bluesklubb, og der fikk jeg spille med Peter Green første gang. Han oppmuntret meg så mye at jeg gir han skylden for at jeg ble en profesjonell musiker. Siden har jeg vært på mange konserter med Peter,  og svært ofte har jeg truffet ham etterpå,  og jeg føler at vi er blitt personlige venner.

The Blue Pearls består ellers av Mathias Lilja, vokalist og gitar, PJ Samuelsson, keyboard,  Andreas Eriksson, bass og Per Lindberg, trommer."

The Blue Pearls spiller på Backbeat i Kopervik lørdag 6. Juni. Gled deg til en stor konsertopplevelse med musikk som hyller en legende,  og i ånden til et av rockehistoriens største band.

Smaksprøver fra Blue Pearls Album:

The Blue Pearls hjemmeside